Visitten nr. 2 - 2001 
Namdal sykehus

Dehli takker for seg

En nestor takker for seg

De færreste kan vise til en lignende fartstid ved Namdal sykehus som overlege Ole Dehli. Fra august går han over i pensjonistenes rekker. Medisinsk avdeling mister en personlighet og faglig autoritet.

Det kunne også tolkes av avskjedsfesten som ble holdt i sykehusets kantine. Det er ikke dagligdags at 40-50 personer, inkludert sykehusets toppledelse, samles for å hylle en av sine ansatte.
- Du har gått mang en vakt her ved sykehuset. I arbeidet har du kombinert ansvarsfølelse for helheten med en personlig beskjedenhet. Du har stått som en søyle i avdelingen, og vært en stor støtte for andre, sa direktør Reidar Tessem.
Gått gradene
For 37 år siden ga han opp den østlandske tilværelsen og vendte nesa mot Nord-Trøndelag igjen. 17/3 1964 startet han som assistentlege ved medisinsk avdeling på Namdal sykehus. Og der har han stort sett vært siden.
Foruten et par år ved regionsykehuset i Trondheim, har han gått gradene ved Namdal sykehus. Først som assistentlege, dernest som reservelege. Senere ble han assisterende overlege og overlege, før han hadde stillingen som avdelingsoverlege i 15 år. De siste årene gikk Dehli tilbake til overlegestillingen.
Vemodig
Konstituert avdelingsoverlege Randi Sudbø Brandtzæg synes det er trist at Dehli snart forlater avdelingen. Hun føler at et fyrtårn forsvinner.
- Du er årsaken til at så mange av kollegene på avdelingen har blitt værende, sa Brandtzæg og sikter både til hans faglige kompetanse og hans personlighet.
- De er tvers igjennom usnobbete og naturlig sjenert. Det er vemodig at du skal slutte, sa Brandtzæg.
Men vemodigheten fikk en helt annen vri da damene på H5 tok over med trekkspill, egenkomponert sang og champagne…
 Tilbake